Familiehunde-træning

Vores familiehundetræning henvender sig til dig der ikke ønsker at stå hos dyrlægen om nogle måneder med en hund, der er rendt helt af sporet, og hvor aflivning måske bliver næste skridt!

Træningen giver jer som et team mulighed for at skabe de bedste og mest velfungerende rutiner der kan give både hunden og fører en god oplevelse.

Derfor – hundetræning er IKKE kun for politihunde, jagthunde, sporhunde og narkohunde – hundetræning er for alle hunde – og de elsker at blive trænet.

Hvad skal din hund kunne?

Disse fire færdigheder er som minimum hvad man skal kræve af sin hund. Disse kan så udbygges med forskellige andre ting, som at gå fri ved fod, søgeopgaver, agility m.m. og for nogle er det konkurrence i f.eks. lydighed der er vigtig.

Som minimum, skal din hund komme på navn når der kaldes – og det skal den hver gang. Vi træner rigtig meget med distraktioner der giver mulighed for hele tiden at teste hvor langt du er kommet i træningen.

Mange vil gerne kunne kalde hunden hjem på fløjte, specielt hvis man er udendørs er mange glade for den kommunikation.

Ud over hjemkald, arbejder vi også med STOP, noget jeg personligt fandt meget anvendeligt da en hund stak af og var på vej over en befærdet vej! Se mere under ”sidde stille”!

Nogle er meget glade for at kunne dække deres hund af. Tag for eksempel politiet, de anvender denne kommando til at kontrollere deres hunde, så de ved hvor de er.

Jægere er delte, men det skyldes jo mest at en jagthund ofte skal holde øje med markeringer (fugle der falder), hvilket vanskeliggøres hvis hunden ligger ned. Her anvender vi i stedet ”Ro på post”, ideen er den samme, men hunden sidder i stedet for at ligge.

Uanset hvad, så kan det være befriende at ”dække” sin hund af i forskellige situationer, og opnå kontrol og fred.

Det kræver egentlig ikke så meget arbejde at få en hund til at sidde stille. Vi indarbejder det allerede i hvalpeskolen, og hunde der har fanget dette budskab kan sidde helt roligt og bare vente til der er brug for dem eller at der skal ske noget andet.

Inden vi kommer så langt som til at sidde roligt (ro på post), træner vi ”sit” og i forskellige situationer skal hunden blot sætte sig når vi stopper (under line føring) eller på kommandoen SIT.

Denne kommando og øvelse har dybest set samme funktion som DÆK.

Som hundetræner igennem mere end 40 år, river det noget i hjertet når jeg dagligt ser hunde der ”hænger” i snoren, og man kan se husets frue holde med begge hænder for ikke at miste grebet om hundens færd!

Dette er IKKE nødvendigt og kan trænes så den går pænt.

Med den rette træning, uden brug af ubehagelige virkemidler, kan man faktisk få næsten alle hunde til at gå flot og afslappet ved siden af føreren. Nogle kommer endda så langt at de kan gå fri ved fod.

Drømmen om et langt og givtigt hundeliv er let at opfylde med en smule træning og en investering på 2 x 10 minutters daglig træning hjemme!

Få en glad hund – træn rigtigt

Kedelige facts er, at der i Danmark aflives ca. 15.000* raske og sunde hunde – hvert år!
Altså 41 hunde hver eneste dag året rundt! (*Undersøgelse blandt 42 dyrlæger!)

Dette faktum er skrækindjagende på en hundetræner!

Og når man så dykker ned i grunden til disse mange aflivninger, så skyldes det meget ofte at hunden er købt i drømmen om noget andet, end man rent faktisk kan skabe selv – rigtig mange tror at det blot handler om renlighed, foder og masser af klap! Det er bare ikke nok hvis man skal lykkes med en hund!

Tilmelding til familiehunde- og lydighedstræning

Praktisk information

Dag: Ingen aktuelle hold oprettet
Tid: Kl.
Sted: Dyndledsvej 15, Endeslev, 4652 Hårlev.
Pris: Kr. 1.500,00
Beskrivelse: Til lidt ældre hvalpe samt unghunde der arbejder med grundlydighed. Lineføring, fri ved fod, indkald, kontakt, mm . Løbende indslusning så blandet alder på hundene. Deltagende hunde skal have gennemgået Hvalpetræning eller lignende. 8 x træning.

Har du spørgsmål kan du kontakte mig på:
Email: bent@hundetraeneren.dk
Tlf.: +45 41 11 10 26.