Lydighedstræning

Alle hunde uanset race, blanding og anvendelse har behov for at være lydige.

Det kan være stærkt frustrerende at hunden ikke kommer når man kalder, og ligefrem meget alvorligt hvis det ikke er muligt at kunne stoppe eller hjemkalde den, når vi står ved en vej eller jernbane.

Vi mener at der er meget få ting en hund skal kunne, men det skal den til gengæld også kunne til fuldkommenhed…

Uanset behov, så tilbyder vi lydighedstræning baseret på motivation og samarbejde. Vi tror ikke på tvang, og de meget gammeldags metoder som stadig finder sted på nogle træningspladser, tager vi kraftigt afstand fra.

Hvad skal din hund kunne?

Disse fire færdigheder er minimum af hvad man skal kræve af sin hund. Dette kan så udbygges med forskellige andre ting, som at gå fri ved fod, og for nogle er det konkurrencen i lydighed der er vigtig.

Som minimum, skal din hund komme på navn når der kaldes – og det skal den hver gang. Vi træner rigtig meget med distraktioner der giver mulighed for hele tiden at teste hvor langt du er kommet i træningen.

Mange vil gerne kunne kalde hunden hjem på fløjte, specielt hvis man er udendørs er mange glade for den kommunikation.

Ud over hjemkald, arbejder vi også med STOP, noget jeg personligt fandt meget anvendeligt da en hund stak af og var på vej over en befærdet vej! Se mere under ”sidde stille”!

Nogle er meget glade for at kunne dække deres hund af. Tag for eksempel politiet, de anvender denne kommando til at kontrollere deres hunde, så de ved hvor de er.

Jægere er delte, men det skyldes jo mest at en jagthund ofte skal holde øje med markeringer (fugle der falder), hvilket vanskeliggøres hvis hunden ligger ned. Her anvender vi i stedet ”Ro på post”, ideen er den samme, men hunden sidder i stedet for at ligge.

Uanset hvad, så kan det være befriende at ”dække” sin hund af i forskellige situationer, og opnå kontrol og fred.

Det kræver egentlig ikke så meget arbejde at få en hund til at sidde stille. Vi indarbejder det allerede i hvalpeskolen, og hunde der har fanget dette budskab kan sidde helt roligt og bare vente til der er brug for dem eller at der skal ske noget andet.

Inden vi kommer så langt som til at sidde roligt (ro på post), træner vi ”sit” og i forskellige situationer skal hunden blot sætte sig når vi stopper (under line føring) eller på kommandoen SIT.

Denne kommando og øvelse har dybest set samme funktion som DÆK.

Som hundetræner igennem mere end 40 år, river det noget i hjertet når jeg dagligt ser hunde der ”hænger” i snoren, og man kan se husets frue holde med begge hænder for ikke at miste grebet om hundens færd!

Dette er IKKE nødvendigt og kan trænes så den går pænt.

Med den rette træning, uden brug af ubehagelige virkemidler, kan man faktisk få næsten alle hunde til at gå flot og afslappet ved siden af føreren. Nogle kommer endda så langt at de kan gå fri ved fod.

Uanset hvad, så tilbyder vi lydighedstræning baseret på motivation og samarbejde. Vi tror ikke på tvang og de meget gammeldags metoder som stadig finder sted på nogle træningspladser, tager vi kraftigt afstand fra.

Få en glad hund – træn rigtigt

Der er ingen – gentager – INGEN der nogensinde kan få en god og lydig hund ud af straf, vold samt underkuelse. Derimod er en glad hund, en lydig hund – og ved at træne dette korrekt vil hunden gøre alt i verden for at tilfredsstille sin fører, hvilket er til glæde og gavn for alle.

Af hensyn til træningens planlægning, har vi valgt at lave specielle lydighedstræninger til jagthunde der oftest har behov for lidt ekstra ”fag” i deres opvækst, herunder dirigering og søg.

Læs mere og find det hold der passer din hund og dig bedst i oversigten.

Tilmelding til familiehunde- og lydighedstræning

Praktisk information

Dag: Torsdage
Tid: Kl. 18:30
Sted: Dyndledsvej 15, Enderslev, 4652 Hårlev
Pris: NETOP NU – Jubilæumspris kun kr. 750,00
Beskrivelse: Holdet der tager over fra Hvalpemotivationsholdene. Lydighedsholdet arbejder videre med de basale lydighedsdetaljer som hjemkald, sit, lineføring og fri ved fod. Det forudsættes at hunden har et minimum af basislydighed fra hvalpestadiet. Holdet henvender sig også til dem der har brug for at få pudset færdighederne af – på ting hunden “kunne engang”. Der trænes hen imod en lydig hund til hverdagsbrug.  5 x træninger.

Har du spørgsmål kan du kontakte mig på:
Email: bent@hundetraeneren.dk
Tlf.: +45 41 11 10 26.

Har du spørgsmål kan du kontakte mig på:
Email: bent@hundetraeneren.dk
Tlf.: +45 41 11 10 26.